ontsnap op tijd uit de spannende escape room bij keldersescape leeuwarden of rottevalle

Escape room

Het spel

Een escaperoom is een ruimte waarin je als groep wordt opgesloten. Binnen 60 minuten moet je proberen te ontsnappen, zodra de deur gesloten is begint de tijd te tikken. Elke seconde telt die je met je groep binnen in de donkere kelder bent. Bij die ontsnappingspoging kun je als groep opzoek gaan naar raadsels, puzzels en andere spelletjes. Wanneer het gelukt is om deze raadsels, puzzels en andere spelletjes op te lossen ontstaan er codes voor kluizen, sloten, enz. Als dit gelukt is binnen de tijd van 60 minuten heb je het gehaald en ben je ontsnapt!  Maar pas op; de tijd tikt door…..

Ontstaan

Sinds een paar jaar komen er steeds meer escaperooms bij in Nederland, een fenomeen dat in 2013 is overkomen waaien uit Japan. Het is van een computerspel ontwikkeld naar een real live game. Over de hele wereld zijn escaperooms te vinden maar tot nu toe zijn er nog maar weinig in Friesland. Kelders Escape is DE nieuwe aanwinst van Friesland!

Voor wie?


Vrienden en familie
Leer je vrienden en familie op een andere manier kennen en je zult verrast worden. Kunnen je vrienden/familieleden tegen tijdsdruk of raken ze dan helemaal in paniek? Wie van jou vrienden/familieleden is nou eigenlijk de genie en wie de bangerik? Probeer het uit en kom er achter bij Kelders escape!
Bedrijfsuitjes
Heb je leuke of saaie collega’s, daag ze dan eens uit voor een escaperoom. Misschien blijken jou collega’s helemaal niet zo leuk of zo saai te zijn als je verwacht had. Kom er in de escaperoom van Kelders escape achter wie nou werkelijk je collega’s zijn.
Gamers
Hou je ervan om te gamen achter de computer en daarmee je mede gamers uit te dagen. Probeer het dan een keer in real live en nodig je mede gamers uit. Het zal je verbazen hoe leuk dat kan zijn. Probeer het uit bij Kelders escape!

Spelregels

 • De escape rooms zijn geschikt voor 2 tot 8 personen per boeking.
 • Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar. Slechts onder begeleiding van een volwassene mogen kinderen van 14 jaar de escape room spelen.
 • Zorg dat jullie ongeveer 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn, te laat komen kan consequenties hebben voor de speeltijd.
 • Alles wat vast zit, zit vast, het hoeft niet kapot.
 • Cameratoezicht is aanwezig, voor het geven van juiste hints.
 • Toegang tot de Escape Room en het spelen van dit spel is geheel op eigen risico.
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor persoonlijke eigendommen en of schade hieraan. Kluisjes worden ter beschikking gesteld om waardevolle spullen in op te bergen.

Kamer boeken?

Door op onderstaande link te klikken kom je in het boekingsmenu en kun je een kamer boeken!
Staat jou tijd en/of dag er niet tussen, neem dan contact op met Kelders escape.

Reserveer een escape room >
Contact

Tips van Kelders escape:

 1. Let op de regels!
  Volg de regels, want zo weet je waar je wel en niet moet zoeken en dat bespaart kostbare tijd.
 2. Kijk om je heen, zoek goed.
  Kijk welke sloten er open moeten, en welke ‘sleutel’ elk slot nodig heeft: een sleutel, een cijfercombinatie of een letter. Zoek goed naar voorwerpen in de kamer, kijk boven, onder, tussen, achter, enz.
 3. Zoek naar patronen en verbanden.
  De oplossing ligt er niet voor het oprapen. Zijn er verbanden of patronen in de kamer te vinden? Cijfers, kleuren, symbolen enz. Vraag je zelf af waar deze cijfers, kleuren, symbolen, enz aan verbonden kunnen worden.
 4. Gooi gebruikte oplossingen weg.
  Het is zonde van de tijd wanneer iemand anders van de groep een oplossing opnieuw probeert op te lossen. In deze tijd had diegene ook aan een andere oplossing kunnen werken.
 5. Communicatie is van belang.
  Communiceer met elkaar, vertel wat je vind. Deel gevonden aanwijzingen, nummers, codes, symbolen, enz. Op deze manier voorkom je dubbel werk en bespaar je tijd.
 6. Let op, de tijd tikt door!
  Houdt de timer goed in de gaten en raak niet gestrest door de weg tikkende tijd.